Új sportuszodát építünk!

Új sportuszodát építünk!

Vizes sportágaink új fellegvárának építési munkálatai 2017 nyarán kezdődtek meg. Az új, 50 méteres, tízpályás, minimális energiafelhasználású, a nemzetközi FINA-szabványnak is megfelelő versenyuszoda 5,7 milliárd forintba kerül. Korszerű körülményeket teremtünk ezzel az egészséges életmód iránt elkötelezett kaposváriaknak is. 2019 nyarán már az új medencében is róhatják a hosszokat az úszók.

Már a parkolót építik az új uszodánál
02/12/2019Már burkolják a medencét az új sportuszodában - videó
01/19/2019

​Vezetéket fektetnek a Virágfürdőnél
01/11/2019

Az épülő új versenyuszoda hőellátását biztosító vezeték építése miatt változások lesznek a Virágfürdő parkolási és közlekedési rendjében. Az építkezés várhatóan nagyjából egy hónapig tart majd.

Az építési munkák a Virágfürdő előtti belső parkoló lezárásával és a gyalogosforgalom elterelésével járnak.
Kérünk mindenkit, hogy a környéken fokozott figyelemmel, türelmesen közlekedjen. Az esetleges kellemetlenségek miatt szíves elnézésüket kérjük.


Jakabos Zsuzsanna már látta, nézze meg Ön is az épülő versenyuszodát!
11/12/2018

Szita Károly polgármester bemutatta Jakabos Zsuzsannának az új uszodánkat. Megragadtuk az alkalmat és készítettünk néhány fotót a létesítményről, amelynek már javában szerelik a gépészetét.


Szerkezetkész az épülő versenyuszoda
09/19/2018

– Nem csak a sportolóknak épül az új versenyuszoda, hanem azt is lehetővé teszi a létesítmény, hogy a kaposváriak sportolhassanak, egészségesebbek legyenek kortól függetlenül – emelte ki Szita Károly polgármester az épülő új versenyuszoda bokrétaünnepségén. Hozzátette: az itt dolgozók ünnepe ez, amely azokról szól, akik igazi csapatként lenyűgöző munkát végeznek az építkezésen.

– Az építőket köszöntjük ismét. Ismét, mondom, hiszen a 185 milliárd forintos Németh István Program keretében megvalósuló beruházások kapcsán már jártunk ilyen okból az új sportcsarnokunknál és a megújuló színházunknál is. A tető elkészültével itt is elértük az építkezés legmagasabb pontját, amely mindig egy fontos állomása egy beruházásnak. Ekkor kezdi igazán felvenni a születő épület a majdani formáját, ekkor érezzük úgy, hogy már kevesebb van hátra az építkezésből, mint amennyi eltelt a kezdete óta. Magam többször is láttam ahogyan esőben, hidegben és kánikulában is dolgoztak a munkások, a komfortzónájukon messze túllépve azért, hogy nekünk, kaposváriaknak, a most itt élőknek és a következő generációknak 21. századi körülményeket teremtsenek – jegyezte meg Szita Károly, aki megköszönte az építőknek az áldozatos munkát, amelyet nap mint nap végeznek.

A bokrétaünnepségen Kassai Zoltán, a FÉSZ Zrt. vezérigazgatója ismertette az építkezés részleteit: a FINA nemzetközi szabványoknak is megfelelő 10 pályás versenyuszodában 894 ülőhely lesz, amely mobil lelátóval akár 1100 főt is be tud majd fogadni. Korszerű gépészetet szerelnek fel, amely részben megújuló energiával fog üzemelni. Az új uszodát folyosó köti majd össze a Virágfürdővel. Az épület 18 méter magas, a földmunkák során 5400 köbméter anyagot mozgattak meg, 585 darab cölöpalap készült, amelyek összesen mintegy 6 kilométer hosszúak. A tető ragasztott fa tartószerkezete 680 köbméter fából készült, a 16 darab főtartó egyenként 49 méter hosszú. Az eddigi munkálatok során 7200 köbméter betont és 680 tonna betonacélt használt fel a kivitelezést végző konzorcium.

A sportolók képviseletében Virovecz Richárd, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezető úszóedzője köszönte meg az építőknek a munkát.
A bokrétára Szita Károly polgármester, Borhi Zsombor és Dér Tamás alpolgármesterek mellett Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, a FÉSZ Zrt. és a Magyar Építő Zrt. – mint konzorciumi partnerek – vezérigazgatói és a helyi sportegyesületek képviselői is felkötötték szalagjukat.


770 m mélyről hozzák fel az új fürdőt fűtő termálvizet
08/08/2018

Forrás: Kaposvár Most


Így halad az új uszoda építése - videó
08/08/2018


Feltöltötték az új uszoda nagy medencéjét
07/31/2018

Víztartó próbát tart a kivitelező az új uszodában.

A Kapos Televízió egy hete számolt be az uszoda építési munkálatairól, amelyben szóba került a közelgő feltöltés is. A videó itt érhető el.

Videón az épülő uszoda
07/12/2018


Megérkezett az összes 50 méteres főtartó - éjszakai felvételek a magasból
06/13/2018

Forrás: Kaposvár Most


Beemelték az uszoda első főtartóját
06/07/2018

Felkerült az első főtartó új kaposvári versenyuszodára - adta hírül az épületet tervező iroda.

Forrás: Arker Stúdió Építésziroda

Éjszaka érkeztek az új uszoda tartószerkezetét szállító kamionok
06/06/2018

Forrás: Kaposvár Most. Az oldalon fotókat is találnak a túlméretes konvoj megérkezéséről.

Uszoda a Kaposon túl
05/23/2018

A lelátó betonelemeit daruzzák az uszodában
05/23/2018

Wladár Sándor Kaposváron
02/15/2018

Az épülő új sportuszodának, a meglévő infrastruktúrának, illetve az itt folyó magas szintű szakmai munkának köszönhetően akár már 2019-ben országos bajnokságnak adhat otthont Kaposvár - erről is beszélt Szita Károly Wladár Sándorral, aki csütörtökön látogatott Kaposvárra. A polgármester azért hívta meg a Magyar Úszó Szövetség elnökét, hogy sportegyesületeink vezetőinek és edzőinek társaságában tájékoztassa a Kaposváron zajló munkáról, illetve bemutassa neki, milyen fejlesztéseket hajtunk végre annak érdekében, hogy minél többen sportolhassanak, tehessenek az egészségükért.

Szita Károly azt kérte az elnöktől, hogy a hazai és nemzetközi úszóversenyek rendezése kapcsán támogassa a várost abban, hogy helyszínként megjelenhessen, s hogy gyermekek igazi példaképekkel, az úszósport nagyjaival találkozhassanak Kaposváron.

Wladár Sándor elismerően nyilatkozott a látottakról, mint mondta: nyugodt, higgadt munka folyik városunkban. Ígérete szerint a szövetség minden támogatást megad ahhoz, hogy Kaposvár megfelelő minőségű versenyeket rendezhessen, megmutatva azt is, hogy nemcsak Győrben és Debrecenben, hanem más vidéki városokban, köztük Kaposváron is lehet nívós rendezvényeket szervezni.

Elkészült a versenyuszoda alapozása
11/22/2017

​Leraktuk az új versenyuszoda alapkövét
06/15/2017

– Mint a Németh István Program valamennyi fejlesztése, úgy a 10 pályás versenyuszoda is azért valósul meg, hogy a kaposváriak jobban éljenek – emelte ki az alapkőletételen Szita Károly. A cél az, hogy a felnövekvő generációk olyan létesítményekben mozoghassanak, amelyek hozzásegíthetik őket egészségük minél hosszabb ideig való megőrzéséhez. Gyermekeink egészsége a legfontosabb, nekik kell megteremteni a sportolás lehetőségét. Örömmel támogatjuk ezért az utánpótlás-nevelést is – tette hozzá Kaposvár polgármestere.


– Nemzeti sportvárosként feltett szándékunk az is, hogy olyan országos-, kontinens- és világversenyeknek is helyet adjunk, amelyek révén Kaposvár előrébb léphet a sportturizmus területén is. A város eddig is folyamatosan bővítette a vizes sportok lehetőségét, a kaposvári fürdő újjáépítése és bővítése országos jelentőséggel bírt. Az önkormányzat tavaly részben önerőből, részben TAO pályázati forrásból befedte az 50 méteres medencét és annak lelátóját, amely 50,2 millió forintba került – mondta el a polgármester.

– Kaposváron az úszósportnak, illetve a vízilabdának több mint 100 éves hagyománya van. Gondoljunk csak olimpiai bajnok úszónkra, Csik Ferencre. De rajta kívül is voltak és vannak kiváló úszóink, vízilabdázóink, szinkronúszóink is. Nekik, unokáinknak, gyermekeinknek épül az új, 50 méteres, 10 pályás versenyuszoda, mintegy 6 milliárd forintból – jegyezte meg Szita Károly.

Az alapkőletételen részt vett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is, aki kiemelte: Kaposváron kiemelkedő sportélet van, egy ilyen beruházás pedig kiváló lehetőségeket teremt a fiatalok számára, hogy sikeres sportolók lehessenek, hiszen minden infrastrukturális körülmény adott lesz ehhez.

A rendezvényen részt vett Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke, aki újfent megerősítette korábbi ígéretét, mely szerint, ha elkészül a versenyuszoda, akkor Kaposváron rendezik majd meg az országos úszóbajnokságot.


Ilyen lesz az új uszodánk!
05/11/2017


Másfél hónap múlva elkészül az új sportuszoda!

Forrás: Kaposvár Most