Új park a kórházi déli tömb helyén

Új park a kórházi déli tömb helyén

Új belvárosi élettér jön létre a kórházi egykori déli tömbje helyén! A Bajcsy-Zsilinszky utca déli oldalán felszabadult hatalmas területen parkot, parkolókat és sétányt alakítunk ki. A volt kápolna felújításával bábszínteret építünk, mellette játszótérrel. Felújítjuk a kórház műemléki védelem alatt álló volt anyaépületét is, ahol informatikai képzőközpontot alakítunk ki a városban működő szoftverfejlesztő, webfejlesztő cégek bevonásával.


Épül a belváros új parkja
01/31/2019

Forrás: Kaposvár Most

Fotó: Vermes Tibor

Épül az új park, a tó és a játszótér is
12/04/2018

A lebontott épületek helyén sétány, egy új utca és minden generációt kiszolgáló park várja majd a városlakókat.

Forrás: Kaposvár Most

Videón az alakuló okospark
11/03/2018

Zajlik a déli tömb épületeinek átalakítása
09/13/2018

A majdani okospark egész területén folynak a munkálatok, a tereprendezés mellett a megmaradó épületeken is dolgoznak a szakemberek. A területen sajtóbejárást tartott Szita Károly polgármester és L. Balogh Krisztina városi főépítész.


Képek a déli tömbből
09/04/2018


Felállványozták az egykori kórházi anyaépületet
08/10/2018

A műemléki védelem alatt álló klasszicista épület megmarad és új funkciót is ellát majd.

​Alakul a déli tömb!
07/17/2018

Háttérben a kórház ún. anyaépülete, azaz az első kórházi épület, a klasszicista műemlék. Felújítása után IT-irodaház lesz.

Forrás: Fő(sz)építészi Iroda - Kaposvár (sz)épül

​Várostörténeti pillanat – leraktuk a belvárosi okospark alapkövét
04/27/2018

– 172 évig kórházként szolgálta a szenvedő emberiséget a Kaposi Mór Oktató Kórház déli tömbje, amely várostörténeti jelentőségű beruházást követően teljesen meg fog újulni – emelte ki az ünnepélyes alapkőletételen Szita Károly polgármester, aki hozzátette: a beruházás része a 185 milliárdos Németh István Programnak, amelynek célja az, hogy a kaposváriak jobban éljenek.


– A 2,8 hektáros területet a város azért tudta több mint 500 millió forintért megvásárolni a kórház ezen részét, mert elkészült az új, korszerű oktató kórház, így ennek a területnek egy jelentős, 5,2 milliárdos beruházással teljesen új funkciót, így a városrésznek teljesen új képet tudunk adni. Azért vettük meg a területet, mert szerettük volna, ha mi, kaposváriak dönthetünk arról, hogy mi legyen itt – jegyezte meg Szita Károly, aki ismertette a fejlesztés részleteit is.

Szita Károly a déli tömb beruházásnak az egyik legfontosabb elemeként említette egy új, 199 férőhelyes fizetős parkoló megépítését. Az amúgy is zsúfolt környék parkolási gondjainak megoldásán túl a város egyik régi törekvését is megvalósítja az új parkolóval, hiszen ingyenes lesz a parkolás a kórházba kezelésre érkezőknek.

Három épület marad meg a beruházás során, az egyik ilyen a régi kápolna, amelyben a Bábszíntér üzemeltethet majd bábszínházat. Lesz nyári színház és játszótér is a gyermekek számára. Az egykori anyaépület is megújul, itt informatikai inkubátorház fog működni, amelybe kaposvári vállalkozások költöznek majd be. Továbbá ebben az épületben lesz informatikai képzés és megnyílik a város első coworking irodája is. A volt fertőző épülete is megújul, az átépítést követően ez lesz a Kaposvári Polgárok Háza, amelyben a helyi civil szervezetek működhetnek majd, és végezhetik új és korszerű körülmények között munkájukat.

Elkészül az ország első okosparkja, amely wifivel lesz ellátva, lesznek padok, amelyeknél telefont lehet majd tölteni, az áramot pedig napelemfák által termelt energiával fogják biztosítani. A parkban lesz egy tó, illetve egy szökőkút is.

A Bajcsy-Zsilinszky utcát a Fő utcával egy sétány és egy kétsávos, kétirányú út fogja összekötni, a teljes beruházás 2019 harmadik negyedévében készül el.


Rontom-bontom
04/25/2018


Itt épül Kaposvár új belvárosi utcája
02/27/2018

Forrás: Kaposvár Most

Megkezdődött a használaton kívüli épületek bontása
12/29/2017

A bontási munkák már megkezdődtek a területen, ezzel párhuzamosan folyik a közbeszerzési eljárás is a kivitelező kiválasztására. A fejlesztéshez kapcsolódóan 2017-ben sikerült egy fontos lépést is megtennünk: teljes hosszában felújítottuk a Bajcsy-Zsilinszky utcát, s az évtizedekkel ezelőtt lezárt szakaszát újra megnyitottuk a forgalom előtt. Innen kivezetünk egy új utat is a déli tömbön keresztül, összekötve a Bajcsy-Zsilinszky utcát és a Fő utcát.


Így néznek majd ki a déli tömb felújított épületei!
08/10/2017
Kórházi déli tömb: a jelen és a jövő
01/13/2017