Új busztelephelyet építünk

Új busztelephelyet építünk

Európa egyik legkorszerűbb buszflottája új otthont kap! A 2015-ben vásárolt 40 új buszunk számára tárolást, szervizelést, mosást, tankolást is lehetővé tevő telephelyet alakítunk ki a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. egykori Cseri úti telephelyén. Az 5,6 milliárd forint értékű beruházás keretében vizsgaállomást is építünk, mely a városban lévő gépjárműveknek biztosít lehetőséget a vizsgáztatásra. A területen gáz- és elektromos töltőállomás is létesül.

Bordóba öltözött a cseri irodaház
02/18/2019

Már bordó az irodaház egyik fala
02/09/2019

A homlokzat szigetelését követően felhelyezték a burkolóelemeket.

Bordó lemezekkel burkolják az irodaházat
02/03/2019

Szigetelik a busztelephely irodaházát
01/25/2019

A szigetelést követően a buszok színére fújt lemezekkel borítják az épületet.

Drónnal repültük be a Cseri úti busztelephelyet
01/19/2019

Tavasszal át is adják a teljes beruházást. A videóban feltűnik a telephely möögötti napelempark is, amely az egész létesítmény villamosenergia-ellátását fedezi majd.


Egyre látványosabban épül a busztelephely
12/04/2018


Szegélyt építenek a cseri busztelephely előtt
11/21/2018

Meglestük a Cseri úti busztelephelyet
11/14/2018

A Bene Ferenc fociakadémia rendezvénye alkalmat adott, hogy átlessünk a telephelyre. A javítócsarnok:

Géparzenál az új busztelephelyen
10/19/2018

A háttérben jól látható a javítócsarnok, sőt, az egyik fedett buszállás is.

Szórólapon mutatjuk be a cserieknek a busztelephelyet
10/02/2018

A kiadványt kétezer háztartás postaládájába juttatjuk el.

Ablakok a helyükön - elbontották az állványzatot
07/13/2018

Szita Károly: a cseri városrész rehabilitációjának fontos eleme az új busztelephely
07/11/2018

A tervezett ütem szerint zajlik a helyi közösségi közlekedést kiszolgáló komplex busztelephely építése a Cseri úton. A székházban a nyílászárók behelyezése után már az irodák kialakítása zajlik, de a kivitelező jól halad a javítócsarnok munkálataival is.

- Minden egyes nagy beruházás városrészeket épít, tár fel vagy éppen rehabilitál, hiszen az új funkció betelepítése lökést ad az adott környék fejlődésének. Így van ez az új busztelephely esetében is, amely a Cser megújításának egyik fontos pillére - fogalmazott Szita Károly a létesítmény szerda délelőtti sajtóbejárásán. Kaposvár polgármestere hozzátette, ugyanezt a célt szolgálja a készenléti rendőrség új épülete, az új orvosi rendelő és a felújított, illetve felújítandó iskola és óvoda is.

Szita Károly kiemelte: a telephelyre azért is szükség volt, mert a vasútállomás melletti buszpályaudvart már kialakításakor, 1989-ben is ideiglenes megoldásnak tartották, amely nem volt alkalmas arra, hogy műszakilag kiszolgálja a helyi közösségi közlekedést. Kaposvár most az évszázad beruházási programja, a Németh István Program keretében, a közlekedési központ kialakításával párhuzamosan öt és félmilliárd forintból megépíti azt a komplex telephelyet, amely véglegesen otthont ad a helyi közlekedési társaságnak, illetve a 2015 őszén teljes egészében lecserélt buszflottájának. A forrás jelentős részét a kormánytól kapta Kaposvár.

- A cégünknek eddig nem volt telephelye, nem volt üzemanyag-vételezési lehetősége és műszaki vizsgabázisa, mindent bérelni kellett - mondta Veizer Jánosné. A Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója óriási lépésnek tartja, hogy egy telephelyen lesz a társaság központja, a javító műhely, a mosó, valamint a buszok parkolását és tankolását is biztosító bázis. Veizer Jánosné hangsúlyozta: a közlekedési központ szolgáltatásai - vizsgáztatás, tankolás - a lakosság számára is elérhetők lesznek.

A sajtóbejáráson elhangzott: a javítócsarnok tetejére napelemes rendszert telepítenek, míg a telephely mögötti négy hektáros területen napelemparkot épít a Kapos Holding, hogy telephelyének energiaigényét kielégítse, illetve, hogy a fel nem használt energiát értékesítse.

- Jelenleg 50 százalékos készültségben van a létesítmény, a munkák nagy része még idén elkészül, s utána a telep üzembe helyezésére fogunk koncentrálni. A beruházás várhatóan 2019 márciusára készül el - mondta a kivitelező konzorcium képviseletében Seres György létesítményi főmérnök.


A nyílászárókat építik be a busztelephely irodaépületében
06/25/2018

Víz és áram már van az épülő busztelephelyen
06/05/2018

Forrás: Kaposvár Most

Új buszaink otthona madártávlatból
05/22/2018

Végeztek a falazással a busztelephely irodaházánál
05/20/2018

24 kilométernyi vezeték épül a busztelephelyen
05/16/2018

Az utcafronti irodaház toldásaként a szerkezetépítészettel már végeztek a szakemberek, jelenleg a gépészeti szerelésen és a körítő falakon dolgoznak a kivitelezők. A bejáratnál a telephely új ivóvíz- és tűzi víz bekötési helyét, valamint a fogyasztásmérők helyét építik, a négy hektáros területen pedig 20 ezer négyzetméteres szilárd burkolatot alakítanak ki, ami előtt kiépítik a terület teljes csatornarendszerét. Ebbe bele tartozik a csapadékvíz, ivóvíz, szennyvíz, így a munkálatok végén ezeknek a csőrendszereknek a hossza összesen meghaladja majd a 24 km-t. Az elektromos és gyengeáramú rendszerek több mint 10 km-en kígyóznak majd.

A komplex telephely legnagyobb épülete a műhely- és javítócsarnok lesz. Ennek a szerkezete elkészült már, a tető héjazata 50 százalékos készültségben van, a tetőszinten pedig jól látható az a vasszerkezet, amire a bevilágító és az úgynevezett fotovoltaikus naperőmű kerül. A létesítmény feladata a helyi járatos autóbuszflotta szervizelése, parkoltatása lesz, és itt tankolják majd sűrített gázzal a járműveket.


Videós helyzetjelentés a busztelephelyről
05/10/2018


Forrás: Kaposvár Most

A zsaluelemeket daruzzák a busztelephelyen
05/09/2018

Az irodaház szerkezetileg lassan elnyeri a végleges formáját.

A hóesés sem akadályozza a busztelephely építését
03/21/2018

A Cseri úti helyszínen a mélyépítési munkálatok nagyrészt befejeződtek, már két új épület építése is megkezdődött. Az egyik egy raktárépület, a másik pedig a komplexum legnagyobb létesítménye, a műhely- és szociális épület. Az előre legyártott vasbetonpillérek, oszlopok és tartóelemek már a helyükön állnak, az oldalfalak felállítása is folyik, a fő tartóelemek ötven százalékát beépítették. A műhely a legnagyobb járművek, így a csuklós buszok befogadására is képes lesz. A hatalmas épület impozánsan magasodik a telep fölé, öt beállós garázs készül, ahol a buszok szervizelését, javítását és műszaki vizsgáztatását fogják végezni.

A Kaposvár Most videója:


A régi építmények közül egyedül az utcafronti irodaépületet nem bontották le, sőt, ezt kibővítették, az új komplex telephely irodaépületének ad majd otthont. Az első és második emeleten a szárazépítészeti munkák már befejeződtek, a gipszkartonfalak a helyükre kerültek, kialakították már a folyosókat, a szociális helyiségeket és a vizesblokkokat. A szakemberek jelenleg a gépészeti és villamos alapszerelésen és vezetékezésen dolgoznak.

Épül az irodaház bővítménye
03/11/2018

Túl a mélyépítési munkálatokon
11/28/2017

Befejeződött a tereprendezés az új kaposvári busztelephely Cseri úti építkezésén. A Németh István Program részeként megvalósuló beruházás területén az új épületek cölöpözése is elkészült, így hamarosan megkezdődhetnek a magasépítési munkálatok is.

A több mint 5 és fél milliárd forintból megvalósuló telephely alapkövét júniusban tették le a hulladékgazdálkodási vállalat által korábban használt területen. Augusztusra már el is bontották azt az épületrészt, amelyre a jövőben nem lesz szükség, majd megkezdődött a tereprendezés. Ezt követte a műhely-, csarnok-, valamint irodaépület-bővítmény és a fedett-nyitott szín cölöpalapozása, amely mára szintén befejeződött. Jelenleg az irodaépület és a fedett-nyitott szín cölöp-fejgerendáinak zsaluzása készül.

A megmaradó irodaépület belső válaszfalainak bontása szintén a befejezéshez közeledik, a törmelék le- és elszállítása folyamatban van. A területen korábban gondot okozott a csapadékvíz elvezetése, az elmúlt hetekben azonban ezt a problémát is megoldották a szakemberek.
Hamarosan megkezdődhetnek a magasépítési munkálatok, jelenleg a kiviteli tervek észrevételezése és pontosítása zajlik.

Időt és pénzt takarítanak meg az épülő új busztelephellyel
10/24/2017

A környezettudatosság jegyében tervezték az új helyijáratos busztelephelyet a Cseri úton. Végre nem külön alvállalkozónál kell mosatni, tankolni, szervizelni. Jövő nyárra készül el az új telephely, amely a gázos és jövő elektromos buszainak is ideális lesz. A Kaposvár Most videója:

Különleges masinát is bevetnek
10/06/2017

Tereprendezés
10/05/2017

Befejeződött a régi épületek elbontása és a térburkolatok feltörése is a Cseri úton, ahol világszínvonalú autóbusz-telephelyet épít a város. A létesítménynek több funkciója lesz: egyrészt parkolóhelyet ad a város 40 sűrítettgáz-üzemű autóbuszflottájának, valamint a kiépülő elektromos töltőállomásokon tölthetik fel az elektromos buszokat.

Az építési törmeléket már szétválogatták, és megkezdték az egykori irodaház belső szakipari átalakításának előkészítését is. Folyamatban vannak a közműegyeztetések a gáz- és áramszolgáltatóval, valamint a vízjogi engedély beszerzése is elkezdődött. Az alapozás jelenleg a cölöpözésnél tart, a tervek alapján az iroda- és a műhelyépületeknél most 400 mm átmérőjű cölöpöket fúrnak le a területen.

Elbontották az irodaépület használhatatlan részét
08/16/2017

Befejezték a régi épületek bontását a Cseri úton, az új busztelephely kivitelezési munkálatai során. A 4 milliárd forintból megvalósuló telephely alapkövét két hónapja tették le a hulladékgazdálkodási vállalat által korábban használt területen. Az építkezésen jelenleg az alapozási munkálatok előkészítése zajlik, a jövő héten megkezdődhet a cölöpözés.

A beruházás önálló projekthonlapot is kapott
07/05/2017

A Cseri úti busztelephely építésének folyamata a projekt honlapján is követhető.

A beruházás helyszíne madártávlatból
06/23/2017

Letettük a busztelephely alapkövét!
06/16/2017

– Európa egyik legkorszerűbb buszflottája Kaposváré, most pedig nekiállunk építeni egy világszínvonalú autóbusz-telephelyet és szervizt, ahol a 40 darab CNG-meghajtású busz – és a hamarosan a városba érkező két elektromos busz – lelhet korszerű otthonra. Itt javítani tudják ezeket, és tankolni is lehet majd a teljes flottát. Az ilyen beruházásoknak köszönhetően mondható el, hogy Kaposvár az egyik legzöldebb város már ma is, és a jövőben is az lesz – emelte ki Szita Károly polgármester az ünnepélyes alapkőletételen.

– Egy-egy fejlesztéssel megállítható egy városrész leromlása, de emelkedésnek csak akkor indulhatnak ezek a területek, ha funkciót adunk nekik. Kaposváron a cseri városrészben azért építünk új orvosi rendelőt, azért újítjuk fel önkormányzati bérlakásokat, azért visszük be a Cseri parkba a készenléti rendőrök pihenőhelyét és építjük meg a kormánnyal közösen a szálláshelyüket, azért kezdjük el a park funkcióval való megtöltését közösségi tervezés keretén belül, és azért építjük itt ezt a telephelyet, hogy új funkciókkal új lendületet kapjon ez a városrész is – jegyezte meg Kaposvár polgármestere.

– Az élhető Magyarország nem képzelhető el élhető vidék nélkül, a magyar kormánynak ezért nem csak kampányígérete, hogy fejleszteni kívánja a vidéki településeket – emelte ki Csepreghy Nándor miniszterhelyettes a rendezvényen. - Ez a telephely azért is fontos, hogy a kaposváriak még sokáig élvezhessék a közösségi közlekedés minőségét, amelyet az új, modern buszok képviselnek a városban – tette hozzá Csepreghy Nándor államtitkár.

Így néz majd ki az új telephely irodaépülete és bejárata
06/06/2017