Az északnyugati iparterület fejlesztése

Az északnyugati iparterület fejlesztése

Fontos, hogy a már működő iparterületeinken is rendezett környezet fogadja az arra járókat. Szeretnénk minél több olyan vállalkozás bizalmát, tetszését elnyerni, amely számít a kaposvári szakemberekre, munkahelyeket teremt városunkban. Kaposvár gazdaságának megerősítésétől, fejlesztésétől azt reméljük, hogy elérjük a teljes foglalkoztatottságot, abban bízunk, hogy aki dolgozni akar, az meg is tudja teremteni önmaga és családja számára a biztonságot. A Raktár utcai ipari parkot mintegy 400 millió forintból újítjuk meg.

Elkészült a Raktár utcai ipari park
12/08/2017

– A 171 milliárd forintos Németh István Program első befejezett beruházását ünnepeljük, hiszen átadjuk a vállalkozások számára a Raktár utcai iparterületet, amelyre mintegy 400 millió forintot költöttünk - jelentette be Szita Károly polgármester az ünnepélyes átadáson. A beruházások azt a célt szolgálja, hogy a kaposváriak jobban éljenek. Ennek rendelünk alá mindent, ennek jegyében költünk el minden egyes forintot, legyen szó gazdaságfejlesztésről, városüzemeltetésről, egészségről, sportról vagy éppen kultúráról – jegyezte meg a polgármester.


– Fontos számunkra, hogy a 67-es gyorsút fejlesztésével megnyíló lehetőségekkel élni tudjunk, fontos, hogy a bennünket megkereső befektetőknek területet tudjunk adni. De az is legalább ilyen fontos, hogy a már működő iparterületeinken is olyan rendezett környezet fogadja az erre járókat, amilyennel a belvárosban is találkozhatnak. Ma már arra is nagy figyelmet fordítanak a befektetők, hogy az adott település milyen másodlagos tényezőkkel bír, vagyis, hogy milyen a város hangulata, milyenek az ott élő emberek, s hogy el tudják-e képzelni a mindennapokat ebben a közegben.

Szeretnénk minél több olyan vállalkozás bizalmát, tetszését elnyerni, amely számít a kaposvári szakemberekre, munkahelyeket teremt városunkban. Kaposvár gazdaságának megerősítésétől, fejlesztésétől azt reméljük, hogy elérjük a teljes foglalkoztatottságot, abban bízunk, hogy aki dolgozni akar, az meg is tudja teremteni önmaga és családja számára a biztonságot. Minden iparterületünk megújul hamarosan, mindezekre összesen több mint 1,2 milliárd forintot fogunk költeni – emelte ki Szita Károly.

Gőzerővel zajlik a munka a Raktár utcában és környékén
07/31/2017


Feladatok a Raktár utcában
06/14/2017

A Raktár utca Kaposvár északnyugati iparterületének meghatározó közlekedési útja. A városba bevezető észak-déli utak, azaz a 67-es főút (Füredi utca) és a 6701-es út (Jutai út) között teremt kapcsolatot. Az északnyugati iparterületi telephelyek mindegyike csak a Raktár utca igénybevételével érhető el, így az utca megfelelő használhatósága az iparterületek továbbfejlődésének egyik sarkalatos pontja.

A gyűjtőút aszfaltburkolata az iparterületi teherforgalom miatt folyamatosan romlik. A fejlesztés három útszakaszt, a Raktár utcát (két részben), a Raktár közt és az Iparos utcát érinti. Számtalan részfeladatot foglal magában, többek között a sérült jelzőtáblák cseréjét, új burkolati jelek felfestését, a rossz állapotú, meglévő aszfaltburkolaton a fedőburkolat felújítását, cseréjét, a meglevő földárok tisztítását, valamint burkolt árok készítését. Emellett a három buszöbölhöz szabványos buszperon épül térkőburkolattal, sor kerül járdafelújításra, járda építésre, a közvilágítás fejlesztésére, a megfelelő vízelvezetés megvalósítására, a meglévő közművezetékek védelembe helyezésére.

​Megkezdődik az ipari parkjaink átfogó fejlesztése
03/21/2017

– Több mint 1,2 milliárd forintból újulnak meg Kaposvár iparterületei a Németh István Program keretén belül. Mindennek az a célja, hogy a kaposváriak jobban élhessenek, s hogy elérjük a teljes foglalkoztatottságot, vagyis azt, hogy mindenki dolgozhasson a városban, aki munkával akar pénzt keresni – mondta el Szita Károly. Kaposvár polgármestere kiemelte azt is, hogy összesen több mint 171 milliárd forintot költünk a következő néhány évben, a fejlesztések az élet minden területét érinteni fogják, de az évszázad legjelentősebb beruházási programjának, a Németh István Programnak kétségtelenül az egyik legfontosabb eleme a gazdaságfejlesztés.


Megfelelő utakra és járdákra van szükség, meg kell csinálni a közvilágítást, rendes buszmegállók kellenek, hiszen csak ilyen körülmények között lehetnek versenyképesek a helyi vállalkozások, amelyek a kaposváriak nagy többségének munkát adnak. A korszerű ipartelepek ráadásul vonzóak lehetnek a befektetők és üzleti partnerek számára is.

Az 1,2 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés négy iparterület érint, elsőként a Raktár utcában és környékén kezdődnek meg a munkálatok. Az észak-nyugati iparterület útjaira és közműveire 348 millió forint jut. A most kezdődő beruházás során a Raktár utcában, a Raktár közben és az Iparos utcában rendbe teszik a víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetést és a közvilágítást, valamint az utak, parkolók is megújulnak, beleértve a buszöblöket és járdákat. Mindez előreláthatólag 2018 januárjára teljesül.

– Örülünk, hogy megkezdődnek ezek a fejlesztések, hiszen minden cégnek fontos, hogy a partnerei, a vevői rendes körülmények között legyenek kiszolgálva. A Raktár utca már elavult, és a hozzánk érkező vásárlóknak is fontos, hogy milyen úton tudnak hozzánk eljönni, a dolgozóinknak pedig, hogy minél egyszerűbben tudjanak bejönni a munkába – mondta el Gerhát Györgyi, az érintett területen működő Mega-Papír ügyvezető igazgatója.

A Raktár utca burkolata
03/21/2017